APIE MUS
Savo istoriją pradėjome 2015 metų vasarą: įsigijome Mercedes-Benz furgoną, dar nežinodami, ką tiksliai gaminsim. Pasivadinome “City Chef”, startavome įvairiuose renginiuose: mugėse, koncertuose bei “Open Kitchen” maisto festivalyje. Metai mums buvo derlingi ir kulinariniu požiūriu, pristatėme iki tol Lietuvoje nematytas naujienas – chorizo dešrainius bei loaded fries patiekalus.
2016 ėmėme eksperimentuoti su amerikietiškos virtuvės klasika ir norėjome šį skonį perduoti kiekvienam. Pradėjome rūkyti įvairią mėsą iki tol visiškai unikaliu būdu – autentišku, amerikietišku Texas style būdu – tik ąžuolu. Galime didžiuotis, jog pirmieji išrūkėme jautienos krūtinėlę, jos didenybę “Brisket” bei parodėme, kas yra BBQ plate (liet. dalinimosi lėkštė).
2017-ieji buvo lūžio metai – radome išsvajotas patalpas J.Basanavičiaus g. 1, kurias atnaujinome savo rankomis, pristatėme autentišką BBQ meniu, pasirūpinome kokybiška baro korta. “City Chef” restoranas duris J.Basanavičiaus g. 1 atvėrė spalio pradžioje.
Atsidarius restoraną pradžioje rūkėme BBQ pačiame restorane (dūmai graužė akis), vėliau bandėme rūkyti kitose patalpose ir vežti rūkytą produkciją į restoraną, taip pat rūkydavome lauke, kol galiausiai atsirinkome partnerius, kurie rūkytų mėsą už mus. Visgi, rūkydami BBQ pas partnerius, neturėjome iki galo pilnos kokybės kontrolės, todėl vis ieškojom kaip rūkyti patiems.
2019 metais atidarėme “Smokehouse” Halės turguje. Radome patalpas turguje, derybos truko pusę metų. Dar tiek pat truko įrengimas, juk vien BBQ rūkyklą pagal užsakymą gamino UK ir tuomet spalio mėnesį atsidarėme su gyvo garso koncertu. Vietoje rūkėme, gaminome ir netgi pardavinėjome vakuumuotą produkciją kartu su visais turgaus prekeiviais. Taip pat turėjome didžiausią alaus asortimentą turguje!
Nors 2022 metai nestokojo post-covid įššūkių – HORECA specialistai persikvalifikavo, nutiko karas, infliacija, bei liūdnos prognozės žiemai, tačiau nepaisant nieko – žmonės visada valgys, džiaugsis ir dalinsis džiaugsmu su kitais! Iki pasimatymo Halės turguje!
Mūsų įkūrėjai
Nors ir kasdien prie BBQ rūkyklos sukasi didelė patyrusių virėjų komanda, už visko slepiasi dvi gerų draugų galvos – susipažinkite!